brīnumi sākas no mazas sēkliņas...

Es, Laura Sebre,
SĒKLU MUSS īpašniece,
esmu par garšu,
par skaistumu
un par sajūtām! 

Jā, es vēlos dzīvot un ēst veselīgi, bet es vēlos to darīt SKAISTI UN GARŠĪGI! Nekad, pirms nebiju pamēģinājusi pati SĒKLU MUSS produktus, es nebiju ēdusi saldumus, kas garšo labi, bet ir skaisti un VESELĪGI. Pārsvarā liela daļa cilvēku ēd veselīgos saldumus, tikai dēļ idejas, es to nespēju.

Mana vīzija, ir, ka cilvēki ar baudu ēd veselīgi un garšīgi! Un tam pilnībā atbilst SĒKLU MUSS produkti.

BET KĀ UN KAD TAS VISS SĀKĀS?

SĒKLU MUSS stāsts ir ļoti skaists un tajā ir iesaistītas divas aizrautīgas dāmas un vairāki gadi un posmi. Ir iesaistīta Agnese un Laura, kas skaisti satikās īstajā laikā un vietā, lai radītu un turpinātu SĒKLU MUSS skaisto ideju par veselīgu produktu ikdienas patēriņam.

Šo skaisto biznesu ar tik unikālu Produktu izveidoja un radīja Angese Muižniece tālajā 2011. gadā. Uzsākot to kā mājražotāja biznesu ar mērķi radīt veselīgus produktus saviem bērniem un sev. Tajā laikā bija ļoti populārs mājražotāju virziens, kas palīdzēja attīstīties daudziem mazajiem, tālāk jau vidējiem biznesiem. No mājražotāja, līdz ar pieprasījuma pieaugumu, Agnese izauga par mazo biznesu, un 2015. gadā atvēra ražotni Pārdaugavā.

Agneses stāsts

Ideja par Sēklu muss piedzima manās mājās. Toreiz bērni bija alerģiski un pašai gremošanas problēmas uz stresa pamata, taču saldu gribējās. Man bija jādomā ko garšīgu pagatavot bez miltiem, bez lieka cukura, bez piena, lai labi sagremojas un viegli izvadās. Tā radās pirmās SĒKLU MUSS bumbas.

Pirmais tirdziņš Kalnciema ielā. Biju tik satraukta. Kaut ko tādu daru pirmo reizi. Pašasizgudroti iepakojumi. Ieguldīta visa nauda un piedevām mājās saplīsa blenderis, gatavojot pēdējās 10 paciņas no pirmajām 60. Sajūta, pilnīgs fiasko, jo no kā tad es gatavošu tālāk un kam? Šajā reizē pārdevu visu saražoto, atpelnīju ieguldīto, nopelnīju jaunam blenderim un ieguvu pirmās 3 veikalu vizītkartes, kas vēlas manu produktu. Divu gadu laikā izveidoju stabilu ražošanas komandu, savas telpas un patstāvīgos klientus. Piedalījāmies tirdziņos: t/c Ziemassvētku tirgos, amatnieku tirgos, pilsētsvētku tirgos, lai maksimāli iepazīstinātu Latviju ar veselīgo produktu. Tāpat apbraukāju vairāk kā 30 Latvijas skolas stāstot bērniem par veselību un vadot meistarklases.Tikām pamanīti un 2018. gada nogalē produkts saņēma Latvijas ārstu biedrības Veselībasgada balvu par veselīga uztura ražošanu. Taču braucot mājās no svētku pasākuma sev jautāju: ”Agnese, vai tas ir Tavs sapnis, būt uzņēmējai un vadīt ražošanas uzņēmumu?” Skaidra atbilde nāca no sirds: ”Nē!“

Agnese ir ļoti rūpīgi pētījusi un analizējusi, ievākusi informāciju, salikusi kopā par veselīgo un tā ietekmi uz mūsu veselību. Laura, uzkrājusi pieredzi eksportā un ražošanas organizēšanā. 

Lauras stāsts

Strādājam jau 10 gadus, ražojot unikālus šokolādes produktus - šokolādes trifeles un tāfelītes ar ziemeļu ogām, 100% roku darbs - www.nelleulla.com. Uzņēmums dibināts līdzīgi kā SĒKLU MUSS, 2012. gadā. Mūsu mērķis un vīzija bija un ir nest pasaulē Latvijas vārdu caur NELLEULLA chocolate un uzņēmums mērķtiecīgi virzījās eksporta tirgos, šobrīd eksportējot 90% savas produkcijas uz vairāk kā 16 pasaules valstīm. Produkts ir atzīts un augstu novērtēts gan garšas, gan izskata, gan augstās kvalitātes ziņā. Ar Agnesi iepazinos, jo pirku no viņas auksti kaltēto (liofilizēto) ogu pulverus.

Laiks gāja, sākās COVID, Agnese priecājās, ka nu ir ilgi gaidītās garās brīvdienas! Apčubināja vien patstāvīgos klientus. Laura aizgāja dekrētā un viņas nebija tikušās ilgu laiku. Agnese atpūtās un nonāca pie lēmuma, ka ražošanu vairs neturpinās. Vēl nezinot, kā viss turpināsies, tik turot sirdī savu sapni par SĒKLU MUSS, ka tam ir jādodas plašā pasaulē, nodevās savas sirds aicinājumam, darbam ar cilvēkiem, to atveseļošanu. Laura atgriezās no dekrēta, kā ierasts, ar NELLEULLA chocolate piedalījās vairākās izstādēs ārpus Latvijas un saprata, ka par šiem vairāk kā 2 gadiem, pasaule un tirgus ir mainījies, patērētājs grib veselīgu un ilgtspējīgu produktu. Un tas nenozīmē, ka šokolāde, skaista un garšīga, nebūs vajadzīga, bet tas nozīmē, ka ikdienā patērētājs maina savu domāšanu un vēlas patērēt veselīgus saldumus. Vēlme un interese pēc veselīgu, bet dabīgu saldumu pievienošanas saviem produktiem, attīstījās.

Vienu dienu, Laura braucot mašīnā, pilnīgi skaidri saprata, ka ir jāzvana Agnesei un jāprasa Kā viņai iet un Ko viņa dara? Tā, 2022. gada nogalē, abas satikās un abām bija skaidrs, ka viss notiek īstajā laikā un vietā un Agnese grib nodot šo skaisto produktu tālāk, un Laura grib virzīt šo skaisto, garšīgo un veselīgo produktu pasaulē un Latvijā, ar savu pieredzi ražošanā un eksportā.